Pentru interiorul unei biserici este nevoie de obiecte de mobilier bisericesc sculptate. De obicei, nu exista conditii speciale care trebuie respectate atunci cand se confectioneaza obiectele de mobilier bisericesc. Totusi, in ceea ce priveste catapeteasma, numarul de icoane si ceea ce reprezinta acestea sunt concepte care trebuie sa fie respectate.

Exista din fericire destul de multe societati la care puteti sa apelati pentru confectionarea de icoane sculptate in lemn masiv. Totusi, pentru realizarea acestora este nevoie nu doar de materiale de cea mai buna calitate, ci si de pricepere in ceea ce priveste arta sculpturii. Tocmai de aceea, inainte de a apela la o anumita societate pentru astfel de produse, este indicat sa va documentati cu privire la aceste aspecte.

Obiecte de mobilier bisericesc unicat

Dupa cum spuneam si mai sus, exista elemente ale mobilierului bisericesc care nu trebuie sa respecte cerinte stricte. Tocmai de aceea, in privinta lor puteti sa decideti ce sculpture doriti. In cazul in care nu cunoasteti foarte bine acest domeniu, va puteti documenta. Gasiti bineinteles inspiratie in toate bisericile de pe teritoriul tarii. De obicei societatile care realizeaza icoane sculptate din lemn masiv au un portofoliu de lucrari, portofoliu pe care ar trebui sa il studiati. In acest fel, nu doar ca va veti putea inspira cu privire la modelele de sculptura, ci veti putea vedea ce alte lucrari a mai realizat societatea respectiva si daca acestea sunt pe placul dvs.

In ceea ce priveste preturile, trebuie sa stiti ca acestea pot sa varieze in functie de societatea la care apelati. Totusi, pentru icoane sculptate in lemn masiv va trebui sa achitati preturi relativ mari, deoarece lemnul masiv este un material despre care se stie ca este mai scump. Exista diferite tipuri de lemn masiv, fiecare diferit atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere al rezistentei.

Daca nu stiti ce tip de material sa alegeti, este indicat sa va consultati cu reprezentantii societatii la care doriti sa apelati pentru confectionarea de icoane sculptate in lemn masiv. Persoanele care pot executa astfel de lucrari au atat cunostinte teoretice, cat si experienta practica. Tocmai de aceea, va vor putea informa cu privire la modalitatile de realizare ale obiectelor, cu privire la modalitatile prin care aceste obiecte pot fi intretinute, insa si cu privire la durabilitatea in timp.

Pentru a fi cat mai durabile, icoanele sculptate in lemn masiv trebuie sa fie realizate in conditii optime de temperatura si de umiditate, insa in acelasi timp trebuie sa fie si pastrate in conditii optime. Totusi, chiar si cele mai rezistente materiale se deterioreaza in timp, astfel ca vor trebui reconditionate. Exista societati care nu doar ca se ocupa cu confectionarea de icoane sculptate in lemn masiv, ci se ocupa si cu reconditionarea lor.